-
De rol van NPS en vertrouwen in het versterken van klantloyaliteit... en van je winst
In het hedendaagse bedrijfslandschap is klantloyaliteit een cruciale factor voor langdurig succes. De Net Promoter Score (NPS) is populair geworden als een instrument om deze loyaliteit te meten, maar er ligt een dieper verhaal achter hoe NPS samenwerkt met klantgedrag. Naast de score zelf, is het begrijpen van de rol van vertrouwen essentieel om loyaliteit om te zetten in echte bedrijfsresultaten, zoals hogere verkoopcijfers en winst. Dit artikel onderzoekt hoe NPS en vertrouwen samenwerken om klantloyaliteit te verbeteren, wat leidt tot duurzame groei.
-
CIM breidt OOH-studie uit naar retail en innoveert met de integratie van wifi-data
Het CIM heeft de scope van zijn out-of-home-studie sinds dit najaar verbreed naar de retailsector. Naast de reclameborden op straat, in treinstations en in de metro, meet het voortaan ook digitale schermen in winkelcentra en verkooppunten. Met dank aan wifi-sensoren die het aantal voorbijgangers meten. Joëlle Defossez (foto), projectmanager bij het CIM, geeft uitleg.
-
9 consumententrends ontcijferd
In de snel veranderende markt van vandaag is het begrijpen van opkomende trends geen luxe meer, maar een noodzaak voor succes. Hoewel het voorspellen van de toekomst met absolute zekerheid onmogelijk blijft, biedt Ipsos Global Trends 2024 waardevolle inzichten in de krachten die het consumentengedrag vormgeven. Het rapport, gebaseerd op data uit een enquête bij 50.000 consumenten die 74% van de wereldbevolking en 90% van het wereldwijde BBP vertegenwoordigen, onthult negen belangrijke trends en bijbehorende kansen voor Belgische bedrijven.
-
Mediakost in België: verwachte stijging van 5,1% in 2025
De tweede editie van het WFA Outlook 2024-rapport, dat de inflatieverwachtingen van mediaprijzen onderzoekt, toont een lichte stijging in de wereldwijde verwachtingen voor 2024, van 3,1% in april naar 3,3% nu. Deze stijging komt voornamelijk door prijsstijgingen in de Verenigde Staten en West-Europa, die de verwachte dalingen in China en Japan compenseren. Er wordt verwacht dat deze opwaartse trend zal aanhouden, met een voorspelde stijging van 5,1% in België voor 2025.
-
UMA Digital Benchmark: lokale video blijft groeien
In april publiceerde UBA de resultaten van de UMA-UBA Digital Benchmark 2023, een samenwerking tussen UMA (United Media Agencies) en UBA (United Brands Association). De belangrijkste bevindingen: de steeds grotere rol van digitaal in de mediamix van adverteerders (37,2%) en de sterke groei van video, aangewakkerd door lokale spelers. Hoe zit het zes maanden later? Het tussentijds rapport van UMA biedt een inzicht in de cijfers van het eerste semester van 2024.
-
Nieuw Client-Agency contract met inbegrip van het gebruik van AI
Als speler in de marketing- en communicatiesector is het essentieel om sterke relaties tussen merken en bureaus op te bouwen. Om aan deze behoefte te voldoen, hebben UBA en ACC, in samenwerking met advocatenkantoor AdaStone, een nieuw modelcontract ontwikkeld dat een solide basis biedt voor alle samenwerkingen op het gebied van communicatie. Dit contract heeft als doel de wederzijdse verplichtingen te verduidelijken, de bescherming van intellectuele eigendomsrechten te garanderen en het verantwoord gebruik van artificiële intelligentie (AI) te bevorderen.
-
Hoe gedraagt de markt zich na de hoge prijsstijgingen van vorig jaar?
In 2024 is er opnieuw volumegroei voor FMCG in Europa en België na een terugval de voorbije jaren. Deze evolutie wordt bevestigd in de NIQ-GFK global consumer survey waar de consument aangeeft dat de intentie er is om iets meer te spenderen, maar de meeste shoppers blijven wel voorzichtig ondanks amper prijsstijging in 2024. Deze voorzichtigheid is ook geen verrassing gezien de prijzen de voorbije 2 jaren met +18% gestegen zijn in West-Europa en België. Hierdoor zijn de stijgende voedingsprijzen nog steeds veruit de belangrijkste bekommernis (33%), veel meer dan bijvoorbeeld kosten van nutsvoorzieningen (20%), economische terugval (19%), klimaatopwarming (14%) of zelfs globale conflicten (13%).
-
Downtrading blijkt vooral bij rijkere gezinnen een aanhoudende trend te zijn
Bij YouGov (CPS GfK) volgen we wat mensen denken, willen en kopen. Onze nieuwe FMCG-update schetst een genuanceerd beeld van het Belgische winkelgedrag. Hoewel er enige verbetering zichtbaar is, blijven economische uitdagingen en de voorzichtigheid van consumenten de markt vormgeven. Merken winnen weer aan kracht, maar de dreiging van huismerken en veranderende consumentenvoorkeuren vereisen een strategische focus op de nieuwe, meer gepolariseerde realiteit van de markt.
-
Spotlight on Customer Experience: een Belgische benchmark
Customer Experience is belangrijk. Uit recent onderzoek van Kantar blijkt dat klantbeleving niet alleen een krachtig middel is voor klantbehoud, maar ook voor brand building. Om echter echt impact te maken op de brand building, moeten de ervaringen die een merk biedt, zorgen voor een betekenisvol onderscheid, iets unieks dat andere merken niet kunnen bieden. Maar waar te beginnen? Een goed startpunt is te begrijpen waar jouw merk staat op het gebied van customer experience. Daarom hebben we een Customer Experience Benchmark-studie uitgevoerd, waarbij 64 merken uit verschillende categorieën zijn opgenomen.
-
Is zelfkennis voldoende om inzichten in consumentengedrag te verwerven?
Aan het woord, Madeleine Janssens van Why5Research. Deze video maakt deel uit van de UBA Training 24/7 video-opleiding "Wat drijft consumenten?"
-
Waarom de fysieke winkel nog toekomst heeft
In 1998 stond op de cover van Time Magazine “Kiss your mall goodbye – online shopping is faster, cheaper and better”. De voorspelling was dat fysieke winkels (en winkelcentra) zouden verdwijnen en dat online winkelen zou overheersen. Vandaag, meer dan 25 jaar later… is de fysieke winkel nog alomtegenwoordig maar ze staat wel onder druk en de vraag is, heeft de fysieke winkel nog een toekomst?
-
Direct-to-consumer kanalen: vriend of vijand?
De introductie van een online direct-to-consumer kanaal wordt vaak niet enthousiast onthaald door retailers. Maar zijn deze weerstand en zorgen van retailers terecht? Uit de resultaten van een grondige analyse naar het fenomeen van online direct-to-consumer kanalen blijkt dat deze inderdaad een negatieve impact kunnen hebben, maar ze bieden ook kansen. Belangrijk voor retailers is om ze niet als vijand te zien en er al zeker niet naar te handelen. De sleutel voor de toekomst ligt in samenwerking tussen producenten en retailers.
-
Het CIM wordt "customer centric"
Het jaar 2024 markeert een keerpunt voor het CIM, met een diepgaande transformatie. “Onze missie is herzien met als doel onze stakeholders - media, adverteerders en bureaus - te ondersteunen bij het realiseren van hun impact en groei, met als belangrijkste doel waarde toe te voegen aan het lokale ecosysteem”, legt Stefan Lameire, voorzitter van het CIM, uit.
-
ToVA (CIM) ondersteunt het lokale ecosysteem met video
Eind 2022 introduceerde het CIM ToVA (Total Video Advertising), een strategische planner voor video. Het doel? Het integreren van TV en online video in één tool voor het plannen van reclamecampagnes.
-
CIM ONE: beter meten in vijf stappen
Tegen 2026 zal het CIM evolueren van afzonderlijke mediastudies naar één centrale crossmedia-studie: CIM ONE. Het doel is om een holistisch en geïntegreerd begrip van mediaconsumptie te bieden. Het CIM volgt hiervoor de filosofie van het “Northstar”-project van de World Federation of Advertisers (WFA), waaraan het actief deelneemt via UBA.
-
Het CIM, scheidsrechter van het bereik van de media in België
Sinds de oprichting in 1971 heeft het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) als doelstelling betrouwbare en onpartijdige bereikgegevens te verstrekken voor verschillende media: de pers, radio, televisie, internet, out-of-home en digitaal. Binnenkort zal ook de bioscoop zich weer bij deze lijst voegen. Deze essentiële taak voor de sector wordt ondersteund door de 150 leden van het CIM, afkomstig uit drie groepen: adverteerders, media en media agentschappen.
-
Orlando Wood over creativiteit in reclame op UBA Media Date
Orlando Wood, toonaangevend expert in creativiteit in reclame, zal een van onze hoofdsprekers zijn op UBA Media Date op 27 augustus in Dolce La Hulpe. Zijn presentatie, "The learnings on creative effectiveness", zal onderzoeken hoe verschillende reclamebenaderingen de aandacht van het publiek trekken en zakelijke resultaten bevorderen.
-
Hoe kunnen duurzaamheidsvraagstukken leiden tot positieve veranderingen in reclame?
Tom Denford, een toonaangevende autoriteit op het gebied van mediatransformatie en reclame, is één van de sprekers op de UBA Media Date op dinsdag 27 augustus 2024. Het evenement vindt plaats in Dolce La Hulpe.
-
Hoe groeien FMCG-merken?
Ondanks een moeilijke omgeving met hoge inflatie en een consument die hiermee probeert om te gaan, waren veel FMCG-merken in staat om de afgelopen 12 maanden significant in volume te groeien. Nog geruststellender is dat nieuwe en jonge merken ook hun zoektocht naar groei in de FMCG-markt konden starten of voortzetten. Ontdek welke groeifactoren belangrijk zijn en welke geen verschil maken.
-
Pieter Markey nieuwe co-voorzitter UBA Exchange Community CMI
Pieter Markey (Telenet) neemt de fakkel over van Eva Agten (Telenet) en wordt co-voorzitter van de UBA Exhange Community Consumer & Market Insights (CMI). Benieuwd wie Pieter is? Hij stelt zich met veel plezier zelf voor.
-
De Media Key Facts 2023 zijn beschikbaar
De Media Key Facts bieden een essentieel overzicht van de evolutie van de media-investeringen in België en zijn het resultaat van een samenwerking tussen UBA en Nielsen. De gegevens voor het volledige jaar 2023 zijn bijgewerkt en kunnen nu worden geraadpleegd via een dashboard dat toegankelijk is voor UBA-leden.
-
De kostprijs van mediapitches in 2023: 5,2 miljoen euro
UMA (United Media Agencies) heeft de kosten van mediapitches voor 2023 in kaart gebracht, waarbij de totale uitgave €5,2 miljoen bedroeg. Het onderzoek omvatte de negen grootste UMA-leden. UMA-voorzitter Hugues Rey benadrukte dat deze analyse mogelijk tot optimalisatie van middelen kan leiden, wat zowel agentschappen als adverteerders ten goede komt.
-
Belgische media-inflatie komt in lijn met Europees gemiddelde
De World Federation of Advertisers (WFA) publiceerde recentelijk haar Outlook-rapport dat de veranderende kosten van media in grote mediakanalen in 34 markten beschrijft. Dit rapport biedt een overzicht van en een inzicht in het wereldwijde medialandschap. In dit artikel kijken we terug op de evolutie van de media-inflatie in België en vergelijken we de cijfers van 2023 met de voorspellingen voor 2024 voor de Belgische markt en de belangrijkste omliggende markten.
-
Standaarden definiëren voor effectieve Retail Media in de BeNeLux
Op dinsdag 11 juni 2024 organiseert UBA, in samenwerking met BABM, een Exchange Community over Retail Media. Ontdek welke topics aan bod zullen komen en welke experten hun kennis komen delen.
-
De sleutels tot succes voor webshopoptimalisatie
Jaarlijks voert Becom, de Belgische e-commerce federatie, een onderzoek bij ongeveer 1000 consumenten om hun intenties, attitudes en verwachtingen ten opzichte van online winkelen te begrijpen: The Belgian Online Shopper Survey. Deze data werden gecombineerd met de inzichten van Hybrid die de afgelopen jaren meer dan 200 brands en omnichannelretailers in depth auditeerden op hun digitale marketingaanpak. De outcome? Een krachtig recept voor een succesvolle webshop. Ontdek de ingrediënten van Becom & Hybrid voor een beter presterende webshop.
-
Digital Benchmark 2023: lokale online video wint aandeel in groeiende markt
Het rapport Digital Benchmark 2023, het resultaat van een samenwerking tussen UMA (United Media Agencies) en UBA (United Brands Association), brengt de netto mediabestedingen in België in kaart. Hoewel niemand verrast zal zijn door de groei van digitale media, is de sterke groei van video, vooral in de lokale media, opmerkelijk.
-
Hoe staan Vlaamse consumenten tegenover reclame?
Kantar publiceerde onlangs de resultaten van hun onderzoek "Media Reactions 2023" over de perceptie van de media als reclamedragers. De studie is gebaseerd op interviews met marketingprofessionals enerzijds en anderzijds op de resultaten van een online enquête bij 500 Nederlandstalige, Belgische consumenten. Benieuwd? Ontdek de belangrijkste resultaten alsook het volledige rapport.
-
Hoe heeft het consumptiegedrag van de Belg zich ontwikkeld in 2023?
Na het post-covid compensatiegedrag hakten de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne behoorlijk in op het uitgavepatroon van de Belg. Gedurende een jaar volgde GroupM met de Recession Monitor het bestedingspatroon van de Belgen voor 42 categorieën. Tweewekelijks werden 1000 Belgen bevraagd en in totaal werden, in de periode februari 2023 tot en met december 2023, 23.000 interviews uitgevoerd bij een representatief staal van de Belgische bevolking tussen 18 en 79 jaar oud. Een hele boterham dus. Wat zijn nu de voornaamste conclusies na 1 jaar Recession Monitor?
-
De toekomst is vrouwelijk: van gelijkheid naar innovatie
In de dynamiek van onze snel evoluerende wereld, doordrenkt van innovatie en vooruitgang, doemt een cruciale noodzaak op: de feminisering van onze maatschappij. Vaak blijft het gesprek beperkt tot de loonkloof tussen mannen en vrouwen, maar de diepgewortelde kloof strekt zich uit tot essentiële domeinen zoals productontwerp, femtech en vrouwelijke gezondheidszorg.
-
Houd je merk relevant voor nieuwe en toekomstige ouderen
Dit artikel belicht verschillende aspecten rond merkentrouw bij oudere generaties. Ontdek de sleutels tot succes.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- ...
- 16
- Volgende pagina