De belangrijke stem van jongeren in het bestuur

iStock-1481142352.jpg

Hoe kan governance bijdragen aan het laten horen van de stem van jongeren op de plekken waar het telt, vanuit een intergenerationeel perspectief? Deze vraag zal Vincent Truyens beantwoorden tijdens de 7de editie van de conferentie 'Orbit by PUB XP', op 20 november aanstaande. Als partner van het evenement geeft UBA 50 gratis plaatsen weg aan haar leden.

Vincent Truyens is medeoprichter van Corporate Regeneration, een non-profitorganisatie die duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen op de agenda van bedrijven zet. Voor hem ligt de oplossing voor de grote uitdagingen van onze tijd, zoals mobiliteit en duurzaamheid, in de integratie van jongeren in het besluitvormingsproces.

Je benadering wordt geïnitieerd door senioren maar uitgevoerd door junioren. Is dat correct?

Vincent Truyens: "Als we kijken naar de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid... zijn het de jongeren die deze problemen zullen moeten aanpakken. Als ik het vergelijk met de verkiezingen in de Verenigde Staten, zien we oudere heren die aan de macht willen blijven. Zij zullen het klimaatprobleem nooit oplossen. Daarom hebben we, onder andere, jongeren nodig die een rol kunnen spelen en geïntegreerd moeten worden in deze routekaart om de duurzame uitdagingen van de samenleving en bedrijven aan te pakken. Dit is een onderscheidende factor in talentmanagement. We werken met een intergenerationele samenwerkingsaanpak. Het zijn niet de jongeren die de les komen lezen, maar het gaat om co-creatie en dat werkt echt. Het opent een inclusie-aspect binnen bedrijven en helpt bij het behoud van talent. Het is aan ons om deze bedrijven te laten inzien hoe ze hun blik kunnen verruimen."

Mis de kans niet om meer te weten te komen over deze inspirerende en concrete visie op corporate governance tijdens het evenement Orbit by PUB XP 2024. Ontdek hier het programma. Als partner van het evenement geeft UBA 50 gratis tickets weg aan haar leden. Stuur een e-mail naar contact@ubabelgium.be als je van dit aanbod gebruik wil maken.

Brand Strategy Employer branding Sustainability Diversity & Inclusion