UBA Media Date 2024

The path to strong communication

UBA Media Date 2024
  • 14:15 - 15:15
    • Netwerkmoment met welkomstdrankje

  • 15:15 - 17:15
    • Introduction by Mira De Maeyer & Moderation by Bart De Pauw

      Mira De Maeyer - President UBA, VP & General Manager Perrigo Benelux 
      Bart De Pauw - Moderator UBA Media Date, Chief Business Intelligence Officer Group M

    • The learnings on creative effectiveness | Orlando Wood

      Orlando Wood (UK) , Chief Innovation Officer System1 Group

      Er zijn al lang twee stromingen in reclame, en we hebben beide nodig. De eerste is showmanship-reclame. Dit trekt de aandacht van je publiek, charmeert door een emotionele aantrekkingskracht en verankert je merk in het geheugen. Het begint bij het publiek en eindigt bij het product. 

      De tweede stroming van reclame is wat we kunnen omschrijven als salesmanship-reclame. Salesmanship-reclame gaat ervan uit dat het publiek al half geïnteresseerd is in het product en probeert door een ‘reason why’ hen naar een aankoop te leiden. Salesmanship begint bij het product en eindigt bij het product. De eerste drijft de groeisnelheid en winst; de tweede zoekt een onmiddellijke aankoop. 

      In deze keynote beschrijft Orlando hoe deze twee scholen elk op hun manier door het publiek onthaald worden en dus ook twee verschillende soorten aandacht aanspreken. Aanhoor hoe hij de creatieve aanpak beschrijft die voor elke school werkt en het soort en de omvang van het zakelijke rendement dat je er in ruil voor krijgt. Orlando's baanbrekende onderzoek toont je hoe reclame die je publiek beroert groei en winst creëert en hij leert je hoe ook jij de voordelen ervan kunt plukken.

    • Transforming media | Tom Denford

      Tom Denford (US) , Co-founder & CEO ID Comms

      Wist je dat de koolstofvoetafdruk van de reclamesector vergelijkbaar is met die van de luchtvaartsector?  Er zijn veel redenen waarom we ons gedrag moeten veranderen, maar reclame heeft zo'n bovenmaatse invloed op de bredere cultuur dat al onze positieve acties verstrekkende gevolgen kunnen hebben.  

      Ondanks deze kans levert slechts een minderheid van de adverteerders ook echt inspanningen om hun CO2-uitstoot te meten en te verminderen, en dat terwijl consumenten van onze merken verwachten dat ze het goede voorbeeld geven als het op duurzaamheid aankomt.De race om onze CO2-uitstoot tegen 2030 te verminderen is begonnen en merken staan onder toenemende druk om milieukwesties aan te pakken en duurzaamheid in hun reclameactiviteiten te integreren. 

      In deze sessie kijken we vooruit naar welke trends in media en reclame de toekomst zal brengen. Tom Denford, CEO van ID Comms - het wereldwijde adviesbureau dat merken begeleidt in de transformatie van digitale media en reclame - neemt ons mee op een snelle reis om te ontdekken wat merken en agentschappen kunnen doen en hoe de impact van succes gemeten wordt.

    • Media for everyone | Isabel Massey

      Isabel Massey (UK) , Leader Media Domain WfA & Global Head of Media & Content, Marketing Diageo

      Diageo streeft ernaar onze consument te begrijpen en op hun noden in te spelen. Al onze consumenten. Dat is ook waarom onze merken al zo lang het goede voorbeeld geven wat betreft het doorbreken van stereotypen en het vieren van diversiteit. Deze progressieve marketing, zoals wij ze noemen, maakt geen beetje deel uit van onze marketing. Het IS onze marketing. 

      We kwamen tot het besef dat WAAR we in de media opdoken net zo belangrijk was als WAT we wilden meegeven. Progressieve marketing was niet mogelijk geweest zonder een progressief medialandschap, waar alle mediaconsumenten het gevoel hebben deel van uit te maken. 

      In deze sessie duiken we in ons progressieve mediaprogramma en bespreken we de belangrijke rol van alle spelers in de toeleveringsketen: adverteerders, agentschappen, mediabedrijven en technologieleveranciers.

  • 17:15 - 21:00
    • Networking during summer buffet

Inschrijven
  • Event
  • 2024

Log in om te zien welke tickets voor u beschikbaar zijn.

Registreer

Prijzen

Dit evenement is exclusief voor UBA merkenleden en de top van onze expertise- en medialeden die hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen hebben.

Kosteloos annuleren kan tot en met 27/07/2024. Voor inschrijvingen die na deze datum worden geannuleerd, blijft het bedrag van jouw deelname verschuldigd. 

Indien je vragen hebt omtrent jouw inschrijving, gelieve ons te contacteren via contact@ubabelgium.be.